Leczo z cukini
Składniki
- 3 młode cukinie
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 200g pieczarek
- 3 gałązki selera naciowego
- 1 puszka pomidorów lub mały słoiczek przecieru pomidorowego
- 100g polędwicy sopockiej lub innej chudej wędliny w całym kawałku
- ryż (w zależności od potrzeb - u mnie około 100g dla 3 osób)
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- niskokaloryczny spray do smażenia (1kcal lub mniej w jednej dozie)
Sposób przygotowania
Cebulę obrać i pokroić w niezbyt drobną kostkę, podsmażyć do zeszklenia na spray'u do smażenia. Pokroić w kostkę resztę warzyw i dodawać kolejno do cebuli marchew, cukinię, seler i pieczarki. Dusić na małym ogniu. Dodać pokrojoną w kostkę polędwicę, a następnie pomidory/przecier/ Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. W czasie, gdy leczo będzie się wolno gotowało pod przykryciem, ugotować ryż wg instrukcji na opakowaniu.
Cały posiłek jest syn free.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz